MASAŽE IN TRETMAJI V NAŠEM SALONU

V našem salonu ponujamo več različnih vrst masaže. Tako si prav vsakodo lahko najde nekaj kar mu res ustreza.

Izvajamo klasično masažo, energijsko, športno, havajsko, z vročimi kamni, bamboo, refleksno masažo stopal, masažo in ali drenažo za nosečnice, detox oblogo z algami, masažo v paru, bownovo terapijo. 

Pred masažo lahko izkoristite možnost IR savnanja.

 

Spodaj smo vam pripravili kratke opise nekaterih masaž, da boste lažje našli pravo za vas.

 

Klasična masaža

Manual massage

Naj se sliši še tako "klasično", je klasična masaža idealna tako za sprostitev mišic kot za izboljšanje krvnega in limfnega pretoka po telesu. Z različnimi masažnimi tehnikami se ne osredotočamo le na zatrdline in vozle, pač pa se posvetimo celemu telesu (nogam, stopalom, hrbtu, rokam, trebuhu, prsnem košu in obrazu- lahko tudi lasišču): tako ohranjamo in izboljšamo telesno vitalnost in dvignemo zaščitni prag – tako pred telesnimi poškodbami kot pred stresom.
Pri klasični masaži najraje uporabljamo ogreto olje grozdnih pešk, ki je izjemen naravni antioksidant. Nič manj kot popolno.

 

Ročna limfna drenaža

Manual lymphatic drainage


Je posebna terapevtska tehnika, s katero odstranjujemo tekočino in odpadne snovi iz tkiva. Učinkuje tako na avtonomni živčni sistem, na imunski sistem, zmanjšanje bolečine in, seveda najvidnejši učinek: drenaža.

Najbolj hvaležne so stranke, ki imajo težave z limfedemom (prirojenim ali zaradi odstranitve bezgavk), nosečnice (zabuhlost) ter tudi vsi tisti, ki jih mučijo otekle noge, roke, očesni mešički.

Limfna drenaža je izjemno pomembna pri namernem hujšanju – za ohranjanje tonusa in elastičnosti kože.


 

 

Bamboo masaža

Bamboo massage

Močna, topla in poživljajoča masaža je namenjena športnikom, rekreativcem, skratka vsem, ki želijo dobro "pregnesti" vse mišične skupine. Toplota (različno dolgih) bambusovih palic okrepi učinek globoke masaže, kombinacija vsega pa vsekakor močno pospeši tudi cirkulacijo.
Pravi "Back On Track"!

 

Detox obloga z algami

Detox body wrap
detox obloga z algami
detox obloga z algami

Prvih petindvajset minut uživate, oviti v "kokon" za vas pripravljene obloge. Odlična kombinacija gline, morskih alg, mletih zelišč cimeta, pimenta in pomaranče je izjemno učinkovita za razstrupljanje, regeneracijo in izločanje toksinov. Ob tem tudi občutno zmanjša videz pomarančne kože. Ob tem se izvaja masaža stopal. Po prhanju se boste počutili prerojene, za popolnost pa poskrbimo še z naknadno masažo. Tretma, ki ga boste radi ponovili...

 

Energijska masaža

Energetic massage

Marsikdo potiho ali na glas pove, da mu – enostavno – manjka energije. Pogosto gre ob tem za kombinacijo mnogih dejavnikov: prehiter tempo, premalo pravega počitka, na nogah ali za računalnikom presmrkani prehladi, prevelik stres. Včasih je preveč vsega, kar zahtevamo od svojega telesa in duha.
Z energijsko masažo, ki je kombinacija reikija in sproščujočih masažnih postopkov, se boste napolnili z energijo. Lahko bi rekli- se prerodili. Če si boste le dovolili.

 

Masaža z vročimi kamni

Hot stone therapy


Vroči kamni vulkanskega izvora so izjemni prenašalci toplote. Dobro ogreti zdrsijo po vašem telesu ter vam vnašajo ne le toploto, pač pa tudi precejšnje olajšanje mišičnim spazmom. Če imate težave s sklepi, artitisom, kolki ali trdim vratom – vroče priporočam!

 

 

Refleksna masaža

Reflexology foot massage

Prija tudi tedaj, ko človek nima nikakršnih težav. S to kompleksno terapevtsko metodo sprostimo in harmoniziramo telo. Vsak del telesa se odziva na določeno točko na stopalih in s pritiskom nanje uravnovešamo naše celostno delovanje.
Refleksna masaža stopal je blagodejna tehnika naravnega sproščanja in zdravljenja psihofizičnega telesa. Spodbuja krvni obtok in delovanje endokrinih žlez (ščitnica, jetra, priželjc, možganski privesek, češerika, nadledvičnica).
Skratka, ni razloga, zakaj ne bi poizkusili ...

Kineziotaping

Kinesio Taping

Kineziotaping je izjemno uporabna, naravna metoda zdravljenja, ki jo s pridom uporabljamo pri bolečinah v mišicah, v sklepih, pri akutnih ali kroničnih bolečinah, pri edemih sklepov in pri hematomih.
Seveda se tehnike nanašanja kinezio trakov razlikujejo od primera do primera, saj je pomembno, kakšna je konkretna težava, oz. kaj želimo doseči. Le pravilen nanos kineziotrakov vam bo nudil idealen suport na poti k okrevanju.
Kinezio trakovi dajejo oporo in stabilnost mišicam in sklepom in nimajo negativnih vplivov na cirkulacijo in obseg gibanja.
uporabljajo se: - za odpravljanje bolečine
-za zdravljenje edemov
-za vzdrževanje ekstremitete v pravilnem položaju, za sklepno stabilnost.


Aplicira se lahko na sklepne mehanizme ( vrat, rame, komolce, zapestja, kolena, gležnje...)
Ali na mišice (nadlaket, podlaket, trup, stegna, stopala...)
Tudi po operacijskih posegih je uporaba kineziotrakov zelo priporočljiva, saj skrajša čas rehabilitacije, zmanjša bolečine, otekline, hematome, poveča obseg gibljivosti in še bi lahko naštevali.

Želimo vam popoln gib ... pomagamo vam ga ohraniti - ali na novo pridobiti:)

Japonski obrazni lifting

Face Lifting


Japonski naravni lifting obraza je naravna, neinvazivna, po mojem mnenju edina prava pot pomladitve obraza.

Naravna, refleksna metoda pomlajevanja obraza učvrsti obrazne mišice. S tem se gubice omilijo, koža znova postane sijoča in napeta. Najboljše od vsega pa je, da ni nobenih negativnih stranskih učinkov.

Izvaja se z ročno masažo mišic na obrazu, z ročno stimulacijo akupunkturnih točk in živčevja. S poživitvijo krvnega obtoka in drugih telesnih tekočin se ohranja naravni kolagen,vitalnost kože se povrne z razstrupitvijo in sijoč, mladostni videz je opažen na zunaj in zaznan navznoter. Na ta način se uravnoveša tudi vaše telesno stanje in splošno počutje.

Priporočam ga v kombinaciji z bownovo terapijo, kot tudi z masažo telesa.